StepUp Consulting (Evert Verlinden) wint jubileumeditie

 StepUp Consulting (Evert Verlinden) wint jubileumeditie

StepUp Consulting winnaar 10de editie

Evert Verlinden van het Leuvense StepUp Consulting werd  vanavond verkozen tot JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar 2020-2021. Hij haalde het in de digitale award show van de drie andere genomineerden Elisabet Lamote (Trooper), Bernard Van Acker (Celestetic) en Jerome Vandermeulen (Manhattn’s Burgers). Verlinden volgt Moustapha Kharbouch van Ensur nv op en vertegenwoordigt de provincie Vlaams-Brabant en Brussel tijdens de Vlaamse finale op donderdagavond 20 mei 2021.

Ondernemerschap stimuleren

Naar jaarlijkse traditie werd gisterenavond de JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar award uitgereikt aan de meest beloftevolle jonge ondernemer uit de provincie Vlaams-Brabant en Brussel. Op die manier willen zowel JCI Brussel als JCI Leuven jong ondernemerschap in de verf zetten en jonge dromers een aantal krachtige voorbeelden geven. Alle kandidaten zijn tussen de 18 en de 40 jaar, hebben een bedrijf met zetel in Vlaams-Brabant of Brussel en draaien een omzet van minstens 500.000 euro.

Professionele jury

Enkele dagen voor de awardshow kregen de vier kandidaten de kans om hun ondernemersverhaal te pitchen voor een professionele jury. Die jury, samengesteld uit rasechte ondernemers en eerdere winnaars, legde de genomineerden het vuur aan de schenen. Er werd gepeild naar specifieke ondernemingscriteria zoals stabiliteit en groei, personeelsbeleid en toekomstvisie. Daarnaast oordeelde de jury ook in welke mate de onderneming strookt met de JCI-waarden. Bijvoorbeeld “hoe draagt de kandidaat bij tot de ontwikkeling en groei van de economie, welvaart en welzijn”.

Van KeySteps naar StepUp Consulting

Evert Verlinden richtte in 2011 de onderneming KeySteps op, samen met twee ex-collega’s van het koekjesbedrijf LU. Initieel focusten ze zich enerzijds op de optimalisatie van de omzet en de rentabiliteit van bedrijven (revenue management) en anderzijds op marktonderzoeken en strategisch advies. Al snel merkten ze dat er heel veel potentieel zat in revenue management en besloten ze in 2014 hun focus te verleggen. KeySteps werd herdoopt tot StepUp Consulting en vestigde zich in Leuven. De laatste jaren werden ze steevast genomineerd in de Deloitte’s Technology Fast 50, wonnen ze UNIZO’s ‘Meest Beloftevolle kmo van het jaar’, zowel voor in de provincie Vlaams-Brant als Brussel. In de categorie kleine bedrijven behoort het bedrijf tot de top van de Trends Gazellen Vlaams-Brabant.

Revenue management legt het bedrijf geen windeieren

De omschakeling naar revenue management legde het drietal geen windeieren: StepUp Consulting zet sinds zijn oprichting jaar na jaar sterke groeicijfers neer. Zo sloten ze het boekjaar 2019-2020 af met een omzet van 8 miljoen euro, 50% meer dan het boekjaar 2018-2019. Het personeelsbestand groeide tot 50 werknemers en hun activiteiten breidden zich uit naar groeimarkten als Frankrijk, Italië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast opende het Leuvense bedrijf recent kantoren in Australië, de Verenigde Staten en China. In hun klantenbestand prijken klinkende namen als Coca-Cola, Danone, Heineken, Nivea, Philips en Proximus.

"Erkenning voor ons ondernemerschap"

In een eerste reactie tijdens het evenement reageerde Verlinden bijzonder gelukkig. “Het is heel leuk om te winnen en het maakt me ook trots. Ik zie het als een mooie erkenning voor ons ondernemerschap van de laatste jaren. Het doet me vooral plezier dat ik ons verhaal goed heb kunnen overbrengen en dat de jury enthousiast reageerde. Tot slot wil ik graag ook de andere kandidaten feliciteren met hun nominatie.”

Hoe Evert zich verhoudt tot de andere provinciale winnaars kom je te weten op donderdagavond 20 mei. Dan vindt de 16de editie van de Vlaamse Jonge Ondernemer plaats.

Digitale award show

Gezien de huidige coronamaatregelen verliep de award show dit jaar digitaal. De uitreiking werd opgenomen in de Upsite tower in Brussel en werd mede mogelijk gemaakt door de volgende partners: Acerta, A-Chief, Agrementor, Amelior, Bar d’Office, Belfius, Bofidi, Chocola-Tuti, Comate, Combell, Contrast Law, Cresco Law, De Architecten, Degroof & Petercam, EASI, EB Energy Builders, EngineerX, Group-F, Halito, Iangeneering, Insights Benelux, JCI Vlaanderen, Made in Vlaams-Brabant, Octopus Paquay & Associates, Officenter, Paul Presents, Promatask, Unizo, Vils en V.O. Patents and Trademarks.

Sponsors JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer 2020-2021

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.