Phished wint JCI Jonge Ondernemer Vlaams-Brabant & Brussel 2022

 Phished wint JCI Jonge Ondernemer Vlaams-Brabant & Brussel 2022

Phished verkozen tot JCI Jonge Ondernemer Vlaams-Brabant & Brussel 2022

Arnout Van de Meulebroucke van het Leuvense Phished werd gisterenavond verkozen tot JCI Jonge Ondernemer Vlaams-Brabant & Brussel 2022. Hij haalde het in de award show van de 2 andere straffe kandidaten, met name Sunita Van Heers (SuReal) en Maarten Masschelein (Soda). Van de Meulebroucke volgt Evert Verlinden van StepUp Consulting op en vertegenwoordigt de provincie Vlaams-Brabant en Brussel tijdens de Vlaamse finale op donderdagavond 19 mei 2022 in Ronse.

Ondernemerschap stimuleren

Naar jaarlijkse traditie werd gisterenavond de JCI Award Jonge Ondernemer Vlaams-Brabant & Brussel 2022 uitgereikt aan de meest beloftevolle jonge ondernemer uit de provincie Vlaams-Brabant en Brussel. Op die manier willen zowel JCI Brussel als JCI Leuven jong ondernemerschap in de verf zetten en jonge dromers een aantal krachtige voorbeelden geven. Alle kandidaten zijn tussen de 18 en de 40 jaar, hebben een bedrijf met zetel in Vlaams-Brabant of Brussel.

Professionele jury

Voorafgaand aan de awardshow kregen de 3 kandidaten de kans om hun ondernemersverhaal te pitchen voor een professionele jury. Die jury, samengesteld uit rasechte ondernemers  legde de genomineerden het vuur aan de schenen. Er werd gepeild naar specifieke ondernemingscriteria zoals stabiliteit en groei, personeelsbeleid en toekomstvisie. Daarnaast oordeelde de jury ook in welke mate de onderneming strookt met de JCI-waarden. Bijvoorbeeld “hoe draagt de kandidaat bij tot de ontwikkeling en groei van de economie, welvaart en welzijn”.

Wie is Phished?

Alles rondom ons wordt digitaal. De nood aan cyberveiligheid is dan ook groter dan ooit. Arnout Van de Meulebroucke besefte dit reeds in 2018 en startte het bedrijf Phished op. Phished is een AI-gedreven platform dat inzet op de menselijke kant van cyberveiligheid. Die menselijke kant is essentieel, als je weet dat 90% van alle datalekken het gevolg is van menselijke handelingen. Het huidige Phished aanbod bestaat uit volledig geautomatiseerde trainingssoftware met gepersonaliseerde, realistische simulaties van cyberaanvallen. Het product leert medewerkers correct en veilig om te gaan met online dreigingen en bouwt een ‘Human Firewall’ om iedere medewerker heen.

90% van alle cyberaanvallen start bij een menselijke fout

Omdat we in een data-intensief informatietijdperk leven, is cyberbeveiliging relevanter dan ooit. Phishing en netwerkinbraken behoren tot de meest populaire vormen van cyberbeveiligingsaanvallen en kunnen leiden tot ernstige schade. Phishing-aanvallen zijn onvermijdelijk, nemen steeds toe en blijven evolueren. Daarnaast maken hackers vandaag niet enkel gebruik van mails, maar slaan ze ook toe via berichten en/of telefoontjes. Phished is toegewijd om haar cyberbeveiligingsplatform verder uit te breiden met Smishing en Vishing preventie. Met de hulp van Venture Campus ontving het bedrijf de nodige middelen via een ontwikkelingssubsidie.

"Erkenning voor ons ondernemerschap"

In een eerste reactie tijdens het evenement reageerde Van de Meulebroucke bijzonder gelukkig. “Het is heel leuk om te winnen en het maakt me ook trots. Ik zie het als een mooie erkenning voor ons ondernemerschap van de laatste jaren. Het doet me vooral plezier dat ik ons verhaal goed heb kunnen overbrengen en dat de jury enthousiast reageerde. Tot slot wil ik graag ook de andere kandidaten feliciteren met hun nominatie.”

Hoe Arnout zich verhoudt tot de andere provinciale winnaars kom je te weten op donderdagavond 19 mei. Dan vindt de 17de editie van de Vlaamse Jonge Ondernemer plaats.

Over de award show

De uitreiking vond plaats in de prachtige machinezaal van De Hoorn in Leuven en werd mede mogelijk gemaakt door de volgende partners: Acerta, Amelior, Attentia, Bar d’Office, Belfius, Bofidi, Chocola-Tuti, Comate, Combell, Contrast Law, CrediBill, Cresco Law, De Architecten, DeBeir law & mediation, Degroof & Petercam, digitalprinting, Dstny, EASI, EB Energy Builders, EngineerX, Group-F, Iangeneering, JCI Vlaanderen, Made in Vlaams-Brabant, Octopus Paquay & Associates, Officenter, Paul Presents, Performance Partners, Promatask, Unizo, Vandelanottte, Vils, Volvo Lacom en V.O. Patents and Trademarks.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.