Manhattns: maak kennis met Jerome Vandermeulen (Manhattns)

 Manhattns: maak kennis met Jerome Vandermeulen (Manhattns)

Vierde kandidaat 10de editie:
Jérôme Vandermeulen (Manhattn's)

Over 8 weken organiseren we de 10de editie van de JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar. Nadat jullie al konden kennismaken met onze eerste kandidaat Elisabet Lamote (Trooper), tweede kandidaat Bernard Van Acker (Celestetic) en derde kandidaat Evert Verlinden (StepUp Consulting) stellen we jullie trots onze vierde en laatste kandidaat voor. 

Onze vierde kandidaat stampte – na een periode in New York – vijf jaar geleden samen met zijn broer een eerste luxehamburger restaurant uit de grond. Maak kennis met Jerome Vandermeulen (rechts op de foto) – ‘Chief Everything Officer’ – bij Manhattn’s.

New York was nog nooit zo dichtbij

Een Brooklyn Veggie Burger, eerder een Gatsby of toch maar de Empire Cheese? We kennen geen ander Vlaams restaurant waar je je harder in New York waant, dan Manhattn’s. Doodleuk voorbij lopen doet je niet, want hun felle lampjes nemen je zo mee naar de bekende Amerikaanse grootstad. In hun concept staat niet alleen de kwaliteit van het eten centraal, maar ook het interieur dat aan de New Yorkse post-industriële loftstijl moet herinneren.

Frank Sinatra had gelijk "You want to be part of it"

De verschillende zaken zijn één voor één strak ingericht en kregen een kleurrijke toets mee. Bakstenen muur brengen de nodige street credibility en de afbeeldingen uit stripboeken, verwerkt in het decor, zijn het bewonderen waard! Alle restaurants ademen dezelfde typische New Yorkse industriële sfeer uit inclusief art deco invloeden en ruwe metro vibe. 

Het hele systeem zit vernuftig in elkaar: bestellen en betalen doe je aan een toog en je krijgt een buzzer mee die in actie schiet als je je bestelling kan afhalen. Vooral jongere klanten lopen constant af en aan, terwijl een ploeg alles vriendelijk onder controle houdt, tafels afruimt, en opruimt waar nodig. 

Manhattn's brengt New Yorkse vibe naar België

Opvallen tussen de vele hamburgerrestaurants is als McDonalds, Quick, Burgerij, Ellis Gourmet Burger, … is geen evidentie, echter weten de Sint-Truidense broers Vandermeulen hoe het moet. Jerome woonde twee jaar in New York en deed er ervaring op in de foodscene van het échte Manhattan bij ‘Waffles en Dinges’. Een foodtruck met overheerlijke wafels inclusief bijhorende toppings. Nadien leerde hij hamburgers maken in Little Italy (een buurt in het zuiden van Manhattan) waar hij de inspiratie opdeed voor wat later Manhattn’s zou worden.

Dankzij de toestemming van de lokale chef uit Little Italy, worden diezelfde zalige, zachte brioche buns voor hun hamburgers nu gemaakt bij een Brusselse patissier. Zijn broer Philippe studeerde aan de Brugse hotelschool Spermalie, werkte zich uit de naad bij diverse traiteurs en bekommert zich over de keuken. Die keuken werkt met superieur Angus beef van grasgevoerde runderen (gegrild op een rooster), dagverse broodjes, twee keer gebakken frieten en een sfeer die op én top Amerikaans zijn.

Booming business

De Sint-Truidense broers openen in oktober 2014 hun eerste Belgische hamburgerzaak op de Brusselse Louisalaan. Niet veel later volgde een tweede aan de Beurs en een derde in Etterbeek (Merode). In 2017 kreeg ook Antwerpen zijn eigen vestiging aan de Groenplaats en vorig jaar volgde een vijfde restaurant aan in Gent. Het 13e-eeuwse voormalige korenstapelhuis aan de Graslei waar voordien de inconische Belga Queen zat, doet meteen denken aan The Big Apple. Beide broers dromen momenteel over een buitenlandse vestiging: wordt het Amsterdam of Parijs?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.