Celestetic: maak kennis met Bernard Van Acker (Celestetic)

 Celestetic: maak kennis met Bernard Van Acker (Celestetic)

Tweede kandidaat 10de editie: Bernard Van Acker (Celestetic)

Over 10 weken organiseren we de 10de editie van de JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar. Nadat we eerder deze week Elisabet Lamote (Trooper) aankondigden, laten we nu graag de tweede kandidaat op jullie los.  Hij focust zich op de cosmeceutica, het allernieuwste schoonheidsconcept uit de Verenigde Staten dat een revolutie veroorzaakte in de wereld van de huidverzorging. Ontmoet het Brusselse Celestetic.

Celestetic?

Celestetic is een merk voor schoonheidspecialisten, waarbij de activiteiten zich situeren in het medi-esthetische segment. Ze ontwikkelen technologieën die gebaseerd zijn op de esthetische geneeskunde. Celestetic vindt zijn oorsprong in het Brusselse laboratorium TEONIA dat in 2013 werd opgericht door Bernard Van Acker en Gabriele Gavazzi. Het laboratorium verwierf eerst bekendheid in datzelfde jaar met Evocure (het eerste cosmeceuticamerk gericht op de B2C markt) en Neocure (esthetische producten voor dokters). Dankzij een crowdfunding actie haalden ze begin 2015 ruim 250.000 euro op.  

Om strategische redenen besloten ze de activiteiten rond Evocure stop te zetten en hun focus te verleggen naar een nieuw merk (Celestetic) dat exclusief producten maakt voor schoonheidsinstituten. Vandaag hebben ze 3 divisies. Ten eerste de labo-activiteiten (ontwikkelen professionele producten), ten tweede de cosmeceutica (medische producten die ze verkopen in beautycentra om thuis te gebruiken) en ten derde ontwikkelen ze schoonheidsmachines dankzij een lening bij het Brussels Gewest.

Het bedrijf baseert zich op talrijke onafhankelijke studies die de effectiviteit aantonen van de gebruikte, actieve ingrediënten. Alle machines en- producten werden ontwikkeld in samenwerking met diverse professionals uit de schoonheidsverzorging: geneesheren, ingenieurs, schoonheidsspecialisten, …

Video interview (2015) over hun alternatieve beursgang via crowdfunding:

Cosmeceutica: what's in a name?

Cosmeceutica is een samentrekking van de woorden cosmetica en farmaceutica en en ontstonden in de jaren ’90 in de Verenigde Staten. Het wetenschappelijke ‘wondermiddel’ veroorzaakte een revolutie in de wereld van de huidverzorging. Bernard: “Zo goed als iedere bekende dermatoloog, esthetisch arts of plastisch chirurg ontwikkelde toen een eigen gamma verzorgingsproducten met een hoge concentratie aan actieve bestanddelen. Ons concept is hierop geïnspireerd.” De lichaams- en gezichtsproducten op basis van super krachtige actieve bestanddelen zijn in staat om huidschade als gevolg van ouderdom, vermoeidheid of stress te behandelen zonder te snijden.

Het is net die medische insteek waarmee cosmeceuticals zich van andere huidverzoringsproducten onderscheiden. Deze producten onderscheiden zich door hun hoge concentratie van actieve bestanddelen (tot 25% vs 0,5% in de traditionele cosmetica) en door hun formules met een grote techniciteit, waarvan de werking wordt erkend zowel door de dermatologische wereld als door deze van de esthetische geneeskunde.  

Cosmeceuticals werken in op de biologische mechanismen die van nature in het lichaam aanwezig zijn en die de opperhuid op natuurlijke wijze beschermen. Na verloop van tijd worden deze minder actief en hebben ze genoeg aan een kleine boost om de doeltreffendheid te verhogen.

Filosofie

Hun filosofie bestaat erin schoonheid te behandelen in de diepte en niet aan de oppervlakte. Hiervoor inspireren ze zich op de cosmetische geneeskunde en haar laatste innovaties. De behandelingen combineren het gebruik van de nieuwste technologieën (ultrageluid, cryolipolysis, lasertherapieapparaten, magnetische golven…) met dat van geconcentreerde extracten en  geavanceerde actieve bestanddelen (EGF, peptiden, vitamines…).

Paris Match_ Celestetic

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.